VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, TEMSİLİ ASKERLİK YAPAN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA TERHİS BELGELERİNİ VERDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Yıldız Pehlivan hanımefendi ile birlikte, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından organize edilen ‘Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni’ne katıldı.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik törende yaptığı konuşmasının ardından konuşan Engelli Denizci Er Rüstem Kurt; vatani görevi bir gün dahi yapmanın gurur verici olduğunu, bu duyguyu en üst derecede yaşadıklarını belirtti.

Vali Pehlivan yemin töreninde, 30 denizci ve 24 Jandarma Er olarak temsili askerlik yapan 54 engelli vatandaşımızın terhis heyecanına ortak olup, omuz omuza silah ve bayrak üzerine el basarak yemin eden engelli vatandaşlarımıza terhis belgelerini verdi.

Vali Pehlivan, yapılan törenin akabinde engelli vatandaşlarımız ve aileleriyle yakından ilgilendi.

Yapılan törene; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve engelli vatandaşlarımızın aileleri katıldı.