Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den Mimar Sinan MTAL’ye Ziyaret

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer, Mersin programları kapsamında Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

‘İl Eğitim Toplantısı’nın ardından Vali Ali İhsan Su, Milletvekilleri Hacı Özkan ve Zeynep Gül Yılmaz  ile birlikte Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne geçen Bakan Özer, Okulun üretim atölyesinde inşaat teknolojisi alanı öğrencilerinin yaptığı stantta, bir kaba inşaatın aşamalarını gösteren ev maketi ve güneş paneliyle çalışan sokak hayvanları besleme evini inceledi. Okulda öğrencilerin ürettiği kolonya, dezenfektan, hijyen ürünleri hakkında bilgi aldı.

Öğrencilerle bir müddet sohbet eden Bakan Özer, burada yaptığı açıklamada, Mesleki ve Teknik Lise’lerin Kovid-19 sürecinde toplumun ihtiyacı olan ürünleri ürettiğini belirterek ürünlerin inovatif şekilde geliştirilmesi, fikri mülkiyetle bağlantılı bir şekilde patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilleriyle ilgili süreçlerin başladığını ve fikri mülkiyette 2020 yılında 188 tescil alındığını kaydetti.

Fikri mülkiyet hedeflerinin 2021’de 250 tescil almak olduğunu aktaran Bakan Özer; “Türkiye’de mesleki teknik eğitim artık dönüşüyor. Bir taraftan eğitim, üretim, istihdam güçlenirken diğer taraftan da kalitesi sürekli artıyor, sektörle iş birlikleri güçleniyor, müfredat güncelleniyor ve iş verenlerle birlikte iş verenlerin ihtiyacı olduğu yeterlilikte insan kaynağı üretimiyle ciddi bir dönüşüm yaşıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de mesleki eğitimle ilgili açıklayacağımız paketlerle hem mesleki teknik Anadolu liseleri hem de mesleki eğitim merkezleri çok daha güçlü hale gelecektir.”dedi.

Bakan Özer, ziyaretinin sonunda öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.