‘ELİMDE BİR DÜNYA’

‘İyilik beraberliği hak ediyor’ bilinciyle yola çıkmış, sağduyulu, insan olmanın gereğini gönüllülükle yerine getiren ve gücünü gönüllülerden alan bir dernekle tanıştırmak istiyorum sizleri. İyi insan olmaktan, dünyamızı güzelleştirmekten, kendimiz ve çevremizdeki her canlı için hayatı kolaylaştırmaktan bahsediyoruz birbirimize ve çocuklarımıza. Bu dernek, iyilikleri gerçekleştirmenin güvenli bir yolu.

‘ELİMDE BİR DÜNYA DERNEĞİ’ 2021 yılının Mart ayında 12 kurucu üye tarafından Bursa’da kuruldu. Dernek, yaklaşık 200 kişilik bir gönüllü ağı ile çalışmalarını gerçekleştiriyor. İnsana ve doğaya faydalı olacağı her türlü konuda katkı ve değer sunmaya çalışan dernek ekibi, bu sayede vizyonlarının temelini oluşturan “yaşanabilir bir dünya” için adımlarını hızlandırmayı ve sağladığı faydayı arttırmayı hedefliyor. Derneğin varoluş amacını, yaşadığımız çevreye ve topluma duyarlı olmak ve insan olmanın gereğini yerine getirmek oluşturuyor.

Çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenleyen ve sürdürebilir projeler üreten dernek ekibi, 1 yıllık süreç içerisinde fidan dikiminden, çevre temizliğine, sokak hayvanları için barınma ve beslenme etkinliklerinden, okullarda oyun alanı boyamaya kadar 57 farklı etkinlik gerçekleştirdi. Bu süreçte 219 aileye gıda desteği sağlayan Elimde Bir Dünya, 115 çocuğun giyim ihtiyaçlarını giderirken, Manavgat’taki yangın ve Kastamonu’daki sel felaketinde ekipleriyle birlikte bölgelere yardım sağladı. Mardin, Hakkâri, Osmaniye ve Erzurum’daki okullara yardım gönderdi.

Elimde Bir Dünya Derneği, 26 Mart Epilepsi Farkındalık Günü’nde üzerinde hastalık ile ilgili notların yer aldığı çikolataları Bursa Görükle ve FSM’de dağıtarak hastalıkla ilgili dikkat çekmeye çalıştı. Anaokulu öğrencileriyle birlikte bir “Geri Dönüşüm Oyun Alanı” oluşturdu. Üniversite öğrencileriyle interaktif etkinlikler planladı. Böylece hem etkinlik sayılarını çoğaltarak çeşitliliği arttırmayı hem de daha fazla gönüllüye ve ihtiyaç sahibine ulaşma hedeflerini gerçekleştirdi.

Elimde Bir Dünya Derneği, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bir köy okulunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği’ne konuk oldu. Dernek gönüllüleri öğrencilerle birlikte çeşitli oyunlar oynadılar, yüz boyama ve palyaço etkinlikleri gerçekleştirdiler. Bunlara ek olarak, derneğin gönüllülerinden oluşan bir tiyatro topluluğu da bulunuyor.

Dernek, çalışmalarını farklı alanlarda sürdürmeye devam ediyor. Gücünü gönüllülerden alarak çeşitli alanlarda faaliyetler gerçekleştiren derneğin bana, size, hepimize ihtiyacı var. Dernekle instagram uygulamasında @elimdebirdunya hesabı üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Okuduğunuz ve olacağınız katkı için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiyle.

Eğitimci Yazar Birsen SEVİL DURSUN